Plum Fair in Osečina - one-day trip

(Place of departure: )

Tour code: #660
1 day
Destinations:
 • 2019/08/images/tour_660/Osečina slika 2.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/Osečina slika.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/Crkva u Peckoj.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/crkva u Skadru.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/detalj iz unutrasnjosti crkve u Peckoj.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/stara i nova crkva u Osecini.jpg
 • 2019/08/images/tour_660/Tesmanov konak.jpg

Abstract:

Welcome to Osecina. Visit the Plum Fair, taste a home-made plum brandy and enjoy the beautiful scenery of the area.  Experience an unforgettable experience you will remember all life!

Activities:

A visit to the Plum Fair
Visit the church in Osecina
A visit to the memorial complex in Gornja Crniljeva
Visit the church in Pecka
Visit the log church in Skadar
A tour of the Tešman residence

Tour description:

Departure from Belgrade at 7. 30 AM from the parking lot across from TC Usce at Skate Park. Arrival in Osecina at 10 AM.

This place is adorned with two churches and we will visit both of them. The new church, dedicated to the Holy Ascension of the Lord, was built between 1935  and 1940 while the old one was erected at the beginning of the eighteenth century. The Turks repeatedly burned it and the Serbs restored it. It is built of stone and covered with wood and therefore represents a transition from a wooden temple to that built of solid material.

After this, we’ll head to the fairgrounds, where you’ll have two hours for leisure.  During your visit to the Plum Fair, you can also visit the ethnographic exhibition "Golden Hands", which showcase the cultural heritage, not only of the region but also of the whole of Serbia.

At 12. 30 PM we continue to the village Gornja Crniljeva to pay tribute to the tragically deceased Lt. Col. Milenko Pavlovic, who flew in place of his younger counterpart and got killed in unequal air combat with NATO aircraft in 1999.  Here, in his native village, a memorial complex was erected, testifying to his heroism in defense of our country.

Then we visit the memorial church with the ossuary in Pecka dedicated to the Assumption of the Blessed Virgin.

Next, we’ll visit the log cabin in Skadar, one of the oldest wooden churches in western Serbia.  The church is dedicated to the Ascension of the Lord.

During the tour, we’ll visit many more cultural and historical sites in the area.

Upon returning to Osečina, there is free time for lunch.

During the afternoon, a carnival takes place in the streets of Osečina, ending with an evening concert in the open air. 

Return to Belgrade in the late evening.

Note: Departure on this tour is guaranteed! The excursion is subsidized by the Tourist organization and the Municipality of Osečina.  

 

Dates of departure:


Location of departure Address of location Time of departure Supplement or discount for departure from the place
-

Included in price

Transportation according to the program
Tours according to the program
Guide services

Not included in price

Food and drinks
Individual costs

Other notes

Departure is guaranteed. No minimum persons required.

Terms of payment

Payment directly to the organizer upon receiving a booking confirmation.

Plum Fair in Osečina - one-day trip (5)

 1. 1491 Ljiljana Stevanovi?

  Postovani, Veoma sam zadoviljna ovom turom. Iz Beograda je bio samo vozac, ali je decko za svaku pohvalu. Vodio je racuna o nama sve do Osecine. Aleksandre, cista desetka. U Osecini nas je docekao vodic Nenad, koji je tek za svu pohvalu. Pun znanja o ovom kraju, raspolozen za razgovor i svakakva pitanja. Pokazao je onu dobro poznatu, da su ovde dobri domacini, koji jedva cekaju da im neko dodje u goste. Svestenik i popadija koji su nas docekali i ugostili(uz casicu dobre sljivovice i dobra casica razgovora) takodje su za svaku pohvalu. Osecina, mali gradic, ali organizacija sajma sljive za svaku pohvalu!!! I sajam rukotvorina, takodje!!! U galeriji izlozba stare nosnje, i zenica spremna(i srecna sto to moze) da isprica o staroj nosnji i o svemu sto vas zanima. Na sajmu sljiva je, pored sljive i proizvoda od sljive, bilo i proizvoda od drugog voca iz ovog kraja. Narod ljubazan, spreman na razgovor. Dobih, uz osmeh, i par recepata za spremanje sokova, slatkog.... Zaista za svaku pohvalu i svaku preporuku!!!! Nadam se da ce narednih godina sajam da poseti mnogo vise ljudi. I....moja topla preporuka...iz cele Evrope. Jer, imaju sta da vide. Zelim napredak u daljem radu!! Ljiljana Stevanovic

 2. 3569 Ljiljana Padjen-Pajovic

  Moram priznati da sam prvi put otisla u taj kraj Srbije. Bila sam vrlo prijatno iznenadjena kakva blaga krije Osecina i okoline. Prelepe starinske crkve, pogotova ona u Skadru, zatim crkva spomen kosturnica u kojoj su polozeni ostaci nasih junaka iz I sv. rata. Oko crkve nalazi se spomenik Vladislavu Ribnikaru ( osnivacu 'Politike') koji je sa svojim bratom poginuo pocetkom I sv. u blizini tog mesta. U samoj crkvi se nalazi luster napravljen od metaka, bombi i delova srapnela. U tom kraju su rodjeni cuveni Nenadovici, Aleksa, Matija i dr. Naravno ne mogu izostaviti ni izvor lekovite vode koja otice neiskoriscena, a tek po koji namernik napuni flasicu i uziva u lepom i zdravom ukusu prirodnog blaga. U samom mestu Osecani bili smo docekani od svestenika koji opsluzuje staru i novu crkvu posvecenu vaznesenju gospodnjem. Stara crkva je iz pocekta 18 veka mnogo puta rusena i obnavljana, a nova crkva je izgradjena pred pocetak II sv. rata. Ljudi iz tog kraja nisu zaboravili svoje heroje poginule u toku NATO bombardovanja, a medju njima se istice nesebicni pilot pukovnik Milenko Pavlovic koji se vinuo u nebo da se suprostavi NATO bombarderima. Nazalost, nije imao sanse da prezivi. Njegovi iz kraja su mu podigli spomenik, ali od nasih zvanicnika jos uvek nema predloga da se proglasi narodnim herojem Srbije. Stidim se takve ne brige, ali valjda ce i to doci jednom na red. Sajam sljiva je bio bogato snabdeven raznim proizvodima kako od sljiva tako i od drugih sirovina. Sto je najvaznije svi ti proizvodi su prirodni, ne zagadjeni i domace proizvedeni. Ne zna se sta je ukusnije, da li dzemovi, cokoladna sljiva, pite od sljiva, kozji sir ili cuvena sljivovica. Preporucujem svakom Srbinu da obidje ovaj kraj i da bude ponosan na svoju zemlju. Preporucujem Serbian Adventure da reklamira ovakve dogadjaje kako bi sira publika imala uvid sta se dogadja u malim mestima. Hvala organizatorima i domacinima za ovakvo prelepo iskustvo i dozivaljaj. Ljiljana

Price from * : 12 EUR

Book the tour

Adults
× 12 = 0
Total = 0 (EUR)
Next