Putevima heroja, ptica i poslastica

Ako vas zanima šta spaja antički Rim i planinu Cer, zašto sam pustila suzu u Tekerišu i kakve su palačinke, za čiji sam recept preklinjala domaćicu Micu da mi ga napiše, onda pročitajte ovaj blog.

Tri bajkovite destinacije za putopisnu lektiru

Od početka mojih Serbian Adventures putovanja, prijatelji i pratioci često su me pitali jesam li znala da je Srbija toliko lepa i šta sam sve novo otkrila. Otkad sam upoznala mileševski kraj nadomak Prijepolja, zvezdano nebo nad Kamenom gorom i neverovatne slapove Sopotnice na Jadovniku, imam nedvosmislen odgovor na sva njihova pitanja - nisam.

Dolina sunca pored Drine

Etno naselje „Sunčana reka“ pored Banje Koviljače spaja divlju, netaknutu ćud Drine i visoko postavljene standarde modernog turizma. Bilo da planirate odmor s porodicom ili prijateljima, ovaj kompleks oduševiće vas kako lepotom, tako i svojom bogatom ponudom.

Krstarenje Drinom, iskustvo koje se pamti

Neke dane ima smisla provesti jedino na vodi! Jedan od takvih provela sam u krstarenju Drinom od Perućca do Višegrada, koje sam pronašla na vebsajtu Serbian Adventures.com, posle kog sam saznala zašto su mnogi umetnici i pisci pronašli nadahnuće baš u ovoj ćudljivoj ali neodoljivoj reci.

Đavolja varoš, putevima legendi, misterije i hedonizma

Postoji u svakom danu nekoliko čudesnih trenutaka, najčešće smeštenih u vreme ranog jutarnjeg sunca i mirnih sunčanih popodneva vikendom. Tada nanižemo želje, počevši od onih majušnih, poput odlaska u prirodu, do onih u kojima žudimo za avanturom, za neotkrivenim, za nečim što nam budi maštu i zadovoljava čula. Upravo takav vikend ponudila mi je tura „Đavolja Varoš i Kopaonik“ koju sam pronašla na vebsajtu SerbianAdventures.com i oberučke je prihvatila!

Savršen trio: Mokra gora, Šargan i Mećavnik

Kako je kremansko proročanstvo predvidelo da će turisti iz celog sveta dolaziti u Srbiju da se provozaju čuvenom „šarganskom osmicom“ i kako se iz snimanja filma „Život je čudo“ izrodio čudesni Drvengrad, saznaćete ako svoj dan provedete između Tare i Zlatibora, prepušteni fantastičnoj prirodi i turističkim atrakcijama.

Drinska regata, karneval smeha i zabave

Ta količina višesatnog smeha, pesme, cuge i prijateljskih lica na jednom mestu doživljava se samo na Drinskoj regati! Ako volite reku, ljude i leto, ovaj plutajući karneval radosti nipošto ne smete propustiti!

Šabac, mali Pariz usred Mačve

Šabac je grad mnogih prvih stvari: prvog klavira, prvog staklenog prozora, prve žena lekara, prvog bilijara i karata. Pesma kaže da mu je čak i „Mona Liza slala poljupce iz Luvra“. To ne znamo, ali zato znamo da su u 19. veku pesme boema i misli intelektualaca ispunjavale stotine njegovih kafana.

Zlatibor, planina bez mane

Zlatibor je nesumnjivo jedna od turistički najatraktivnijih planina i pravi hedonistički izbor odmora u letnjoj sezoni. Kroz još jedan sjajan Serbian Adventures izlet, dobila sam priliku da upoznam neke od njegovih istinskih lepota koje će oduševiti i najprobirljivije ljubitelje prirodnih lepota.

Search tours

Find your dream tour today!